02 – Chessington Avenue

Architects Delivering Full Refurbishment

Studio Basheva has completely refurbished this property including rear extension, loft conversion and an overhaul refurbishment of the existing house to achieve a light and spacious home. The house is split on three levels. On the ground floor are the study with guest cloakroom, kitchen and utility room, a large living kitchen area and a formal reception. On the first floor the four children’s bedroom, on the top floor is the master unit with ensuite facilities and dressing. The house features a suspended cantilevered stairs from the ground to the first floor. The layout was deep and we have integrated three large format skylights to allow for more light in the kitchen living area.

'This is an ongoing project. Studio Basheva was asked to design a complete refurbishment of our house, including a new extension, master loft suite and essentially leave only the original walls. The work from getting planning permissions down to door trims has always been timely, efficient and creative. Kathy has always made herself available and handled everything in her stride. We are looking forward to the end of the project and moving into our dream house. If it meets all our expectations then it will be, no small part, due to Kathy and her attention to all the fine details.' Client, Chessington (II), 2014
Client, Chessington (II), 2014

A family of six has recently purchased the property to be converted to 6 bedroom, 5 bathrooms to suit the dynamic and contemporary lifestyle. The disused roof space was converted to a new master bedroom and ensuite. The house was demolished and stripped back to the original structure. The ground floor accommodates now a large family space for entertaining and gathering. The first floor is dedicated to the young generation converting the hallway to a playground. The top floor disused attic space has been now converted to the master bedroom with en-suite facilities.

Unbeknown to the client, once opened the rear top floor revealed an amazing view of north London. The new layout accommodates the dynamic lifestyle of the large family. 

Family bathroom

Thanks for Reading

Get in touch and let’s work together

We will find a human centered solution to every architectural challenge to enhance the human experience